Acasa » Stiri » GM paseste cu dreptul in 2010: aproape 1 miliard de $ profit in trimestrul intai

GM paseste cu dreptul in 2010: aproape 1 miliard de $ profit in trimestrul intai

Postat in 19 mai 2010
/
Comments are off for this post

De la o zi la alta, fostul lider mondial demonstreaza ca i-a priit dusul rece al falimentului: mai intai a anuntat va scapa de datoriile catre guvernul american inca din acest an, iar acum a dat publicitatii un bilant din care reiese ca, in primele trei luni ale lui 2010, a desfasurat o activitate profitabila.

Dupa scaderea taxelor si impozitelor, gigantul din Detroit a ramas cu vreo 900 de milioane de $, un rezultat net superior celui de anul trecut (cand, in primul trimestru, GM a pierdut nu mai putin de sase miliarde de $).

Cifra de afaceri a producatorului american a inregistrat si ea un salt spectaculos comparativ cu cea din perioada ianuarie-martie a anului trecut, de la 22 de miliarde de $ la 31,5 de miliarde de $. Curios sau nu, artizanul principal al respectivei performante a fost chiar piata din Statele Unite – locul in care GM a fost deseori criticat pentru faptul ca a cerut ajutorul statului.

GM North America a inregistrat un profit brut de 1,2 miliarde de $ in primul trimestru, cu 4,6 miliarde de $ mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut.

Pe malul celalalt al Atlanticului, “The Generalâ€? nu s-a mai simtit atat de bine: GM Europe a inregistrat o pierdere bruta de 0,5 miliarde de $, aceasta fiind, totusi, ceva mai mica decat cea inregistrata in primul sfert al lui 2009. Probabil, afacerea SAAB are ceva de-a face cu asta…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed