Acasa » Stiri » Renault Kangoo Maxi Z.E., acum si in versiune “Papamobilâ€?

Renault Kangoo Maxi Z.E., acum si in versiune “Papamobil�

Postat in 7 septembrie 2012
/
Comments are off for this post

Nu stim daca printre preocuparile Vaticanului se numara, cu adevarat, si grija fata de mediu, dar, prin discursurile sale, Papa Benedict al XVI-lea si-a facut o multime de fani printre ecologisti.

Cu atat mai mult acum, cand Renault-Nissan i-a construit un Papamobil al viitorului.

Vehiculul, un Kangoo Maxi Z.E. dezvoltat impreuna cu specialistul Grau, a fost predat Suveranului Pontif chiar de catre presedintele conglomeratului franco-nipon, Carlos Ghosn, cu ocazia unei vizite la castelul Gandolfo. Acesta este, de fapt, si scopul MPV-ului “verde�: sa asigure transportul Sfintiei Sale spre resedinta de vara, aflata la vreo 25 km de Roma.

Propulsia e asigurata de un agregat electric de 60 CP, care “stoarce� de puteri o baterie litiu-ion; din fericire, aceasta are “zeama� pentru maximum 170 km, astfel ca se pot parcurge trei drumuri dus-intors.

Cat despre confortul Papei, e suficient sa mentionam cele doua fotolii care au inlocuit bancheta spate, habitaclul foarte generos in privinta spatiului, suprafetele vitrate mari (apropo, acoperisul se poate deschide, iar geamurile laterale se pot scoate) si treptele retractabile pentru facilitarea accesului. Amin…

PS: Pe langa Papamobil, Renault-Nissan a livrat si un Kangoo Z.E. de culoare bleu, ce va fi utilizat de jandarmeria Vaticanului (mai exact, garda de corp a lui Benedict al XVI-lea). Clar, se va da un acatist pentru incheierea crizei…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed