Acasa » Stiri » Ford ne umple de SUV-uri

Ford ne umple de SUV-uri

Postat in 7 septembrie 2012
/
Comments are off for this post

Potrivit ultimelor calcule, piata SUV-urilor din Europa va creste cu 34% in urmatorii cinci ani. Probabil, vor fi crossover-e mici si compacte, tinand cont de efectele recesiunii.

Pentru majoritatea constructorilor, asta e un lucru bun; pentru Ford, nu prea. Nu acum, cand singurul reprezentant in respectivul sector este (vechiul) Kuga. Pe viitor, insa, lucrurile se vor schimba. Dramatic…

Dizolvam imediat suspansul: Ford va lansa, in urmatoarea perioada, nu mai putin de trei SUV-uri noi. Fiecare va contribui la indeplinirea unui plan care, potrivit oficialilor americani, specifica vanzarea a un milion de SUV-uri pe taram european, pana in 2018. Practic, pana in 2016, una din 10 masini vandute de Ford pe Batranul Continent trebuie sa fie un tot-teren.

Ambitiosi, dar nu visatori: doua dintre cele trei modele sunt noutati absolute, venite de pe alte continente. Este vorba, in primul rand, despre EcoSport, mini-crossover dezvelit in ianuarie la New Dehli. Ford il denumeste un produs global, dar nu face un secret din faptul ca, intital, era destinat pietelor emergente. Asadar, vorbim despre un SUV de buget, cu un design modern si tehnica de varf (vezi motorul EcoBoost de un litri), care nu va face rabat in privinta sigurantei, calitatii si dotarilor. Misto, dar pentru el va trebui sa mai asteptam vreo 18 luni.

Intre timp, vom analiza doua oferte interesante. Mai intai, spre finalul acestui an, Ovalul Albastru va livra primele clone ale celei de-a doua generatii Kuga. Sora-geamana a lui Escape se lauda cu un design foarte incisiv si multa tehnologie “ultimul racnet�, insa trebuie sa se dovedeasca mai fiabila decat fratele american: Escape s-a intors de vreo trei ori spre ateliere, din cauza defectiunilor.

In sfarsit, Ford pregateste debarcarea lui Edge, model care, in Europa, va juca rolul navei-amiral. Nu doar din punct de vedere fizic, ci si al echiparilor/finisarii. Lung cat un Chevrolet Captiva si lat cat un Audi Q7, Edge este apreciat pentru aspectul bombastic, echiparea bogata, trenul de rulare confortabil si motoarele silentioase; pe de alta parte, europenii sunt mai mofturosi. Unii dintre ei, cel putin…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed