Acasa » Stiri » Dodge Ram Long-Hauler, in productia de serie?

Dodge Ram Long-Hauler, in productia de serie?

Postat in 26 septembrie 2012
/
Comments are off for this post

Cazul lui Ram Long-Hauler este unul aparte. Inclusiv aici, la i-Car, unde excesele sunt venerate (subsemnatul a visat ani de zile la o versiune de serie a lui Maybach Exelero, iar Grigore aprinde, din cand in cand, o lumanare pentru Ford Excursion).

La urma-urmei, pana si pentru noi exista o limita. Pe care americanii n-au avut-o niciodata…

Din cate am inteles, sudistul veritabil a intrerupt vanatoarea de turisti ca sa se concentreze pe scrisorile trimise lui Dodge, in care solicita clonarea lui Long-Hauler.

Atata maculatura a fost trimisa, incat managementul fabricantului din Detroit – in frunte cu CEO-ul Fred Diaz – a hotarat sa ia in considerare producerea monstrului, care, atunci cand va primi unda verde, va deveni cel mai agabratic dintre toate pick-up-urile americane. Cifrele vorbesc de la sine: 7,3 metri lungime, 5,01 metri ampatament, 4,2 tone masa proprie si o bena cat lacul Tahoe.

Gratie motorului diesel de 6,7 litri (cuplu maxim: 1.085 Nm), transmisiei automate Aisin si sistemului 4×4 cu cutie de transfer, gigantul cu roti duble pe puntea spate este un campion al tractarii, masa totala admisa a camionetei si remorcii (sau, dupa caz, remorcilor) fiind de aproape 17 tone!

Evident, inclusiv consumul este de basculanta, asa ca Ram Long-Hauler se mai lauda cu un record: cea mai mare cantitate de motorina stocata la bord. Nu mai putin de 644 de litri pot inghiti cele 3 (trei) rezervoare, pentru care “Ikeâ€? va trebui sa plateasca 700 $. Ceea ce, sa recunoastem, nu e mult deloc: in Romania, distractia costa echivalentul a 1.120 $…
Sursa: Autoblog

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed