Acasa » Stiri » Profitul BMW a scazut cu 76% in primul trimestru al anului 2019

Profitul BMW a scazut cu 76% in primul trimestru al anului 2019

Postat in 8 mai 2019
/
Comments are off for this post

de DG

Povestea e mai interesanta, pentru ca nu e cazul de panica. BMW nu se duce la vale, chiar daca profitul anuntat pentru Trimestrul I al anului 2019, inainte de taxe, este de 762 milioane Euro, cu 76% mai mic decat cel din perioada similara a anului 2018.

In schimb, a trebuit sa traga de-o parte banii pentru amenda, dupa ce Uniunea Europeana a inceput o investigatie cu privire la  activitatile BMW, Daimler si VAG.

Un verdict initial este nefavorabil companei bavareze, care a fost gasita vinovata de acuzatia de conspiratie, impreuna cu ceilalti doi giganti auto germani, in ceea ce priveste blocarea noilor tehnologii menite sa limiteze emisiile poluante.

BMW a declarat ca va folosi toate mijloacele legale sa lupte impotriva acestui verdict, dar se pregateste pentru posibila plata a amenzii stabilita la 1,4 miliarde  Euro!

Situatia nu este tocmai roz, pentru investitori, daca se tine cont de recentul plan de reorganizare al BMW, care prevede reducerea costurilor cu 12 miliarde Euro, pentru a contrabalansa costurile de cercetare pentru noi tehnologii, dar nu e nici catastrofala. Este doar un risc calculat, iar perceptia generala este buna. Cu siguranta, bavarezii vor avea un an financiar bun, chiar daca previziunile de profitabilitate sunt ceva mai reduse.

Harald Krüger, CEO-ul BMW, a declarat: “ În termeni operaţionali, ne continuăm traseul şi ne aşteptăm ca business-ul să crească într-un context pozitiv, în special în a doua jumătate a anului, atunci când numeroase modele noi devin disponibile. În acelaşi timp, resimţim impactului nivelurilor ridicate ale cheltuielilor din numeroase domenii care afectează întregul sector auto. În plus, este necesar şi să admitem un provizion cu privire la procedurile în derulare ale Comisiei Europene”. Sursa: BMW

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed