Acasa » Stiri » Razboiul Clonelor: Mercedes-Benz X-Class

Razboiul Clonelor: Mercedes-Benz X-Class

Postat in 20 iulie 2017
/
Comments are off for this post

de DG

Dupa ce am ramas cu gura cascata la vederea teaser-elor de pe internet din ultimele luni, a venit si momentul adevarului. Prezentarea oficiala si media kit-ul.

Soc si groaza. Nu e campania americana de bombardare masiva a Vietnamului de Nord, ci senzatia traita de mine la vederea interiorului.

Campionatul  Mondial de sculptura in plastic e nimic pe langa ce am vazut. Pantaloni scurti…

 

Despre ce e vorba, pana la urma? Este vorba despre un pick-up destinat pietelor emergente, in special aventurierilor si fermierilor si constructorilor carora le pute sa care sacii de moloz sau balotii de paie cu un Nissan Navara si prefera un Navara cu emblema Mercedes-Benz pe capota.

Revenind la interior, nemtii au facut dovada de cea mai naspa improvizatie de dupa Mercedes-Benz Kangoo. Pardon, Citan. Spre comparatie, am pus o poza cu interiorul lui Navara. 15 clase peste MB…

Bordul din plastic negru si chel are doar sistemul multimedia al casei, al carei sistem de comanda este montat la stilul “smuls” sau improvizat. Vezi orice alt model MB unde este montat central, fata de cotiera si consola.

Cu exceptia exteriorului, care este frumos si recunosc asta, restul masinii este un “fail”. Total.

Cifrele sunt aceleasi pe care le gasim la Navara. 1,1 tone sarcina utila, motor Renault-Nissan de 2,3 litri, 4 cilindri in linie si doua puteri: 165 sau 190 CP.

Pe viitor va veni si un V6, dar mai e de asteptat.

Merita mentionate sistemele de asistenta disponibile, ca optiuni, evident, pe noul X-Class.

Fermierii posesori de MB vor avea posibilitatea sa includa, din lista de optiuni, sistemul de monitorizare 360 (4 camere video), sistemul de avertizare a parasirii benzii de rulare, sistem video care citeste semnele de circulatie si afiseaza pe displayul multimedia toate informatiile, precum si Active Brake Assist pentru cei care stau pe facebook in timp ce conduc.

Pretul nu este cunoscut, dar sunt sigur ca va fi peste Nissan Navara. Doar este Mercedes-Benz.

Ca o concluzie sau incheiere, e de laudat ambitia Mercedes-Benz, dar cred ca puteau face o treaba mai buna. Parerea mea. Iar interiorul?…grotesc.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed