Acasa » Eco » Renault Zoe Autonom intra in teste publice

Renault Zoe Autonom intra in teste publice

Postat in 24 octombrie 2019
/
Comments are off for this post

de DG

Renault lucreaza de ceva vreme la tehnologia automobilelor complet autonome, de nivel 5, in prezent desfasurandu-se testele publice cu un Renault Zoe autonom in regim de “transport la cerere”. Un soi de taxi robotizat.

Testele se desfasoara deja, in perioada 14 Octombrie 2019 – 08 Noiembrie 2019, si au loc in campusul urban Paris-Saclay.

In perioada aceasta, serviciile automobilului autonom vor fi disponibile unui  grup de test format din aproximativ 100 de persoane, care vor avea si rolul de a furniza informatii despre comportamentul automobilului si a serviciului.

Mai mult, specialistii de la Renault se asteapta sa obtina suficiente informatii care sa le permita sa evalueze nivelul de acceptare a unui astfel de serviciu de catre publicul larg.

In acest sens, doua modele Zoe vor fi disponibile de Luni pana vineri, intre orele 11:00 si 18:00 pentru curse in interiorul campusului urban Paris-Saclay.

Un automobil  fara operator sau sofer care va avea scaune individuale, dotate cu ecrane, difuzoare si porturi USB, precum si o portiera de mari dimensiuni, care permite acces atat la locurile din fata cat si la cele din spate. Totodata, locurile vor fi individuale, pentru a genera un spatiu privat pentru fiecare pasager in parte.

Cel de-al doilea automobil va fi dotat cu o portiera spate marita pe partea dreapta, pentru un acces mai facil. Interiorul celui de-al doilea Zoe este organizat cu scaune aranjate fata in fata, pentru a realiza un spatiu comun de interactiune al pasagerilor, in spiritul de ride-sharing al companiei. Mai mult, la interior vor exista ecrane multimedia care sa permita tuturor pasagerilor acces la informatiile despre calatoria proprie.

https://www.youtube.com/watch?v=OZPJT53pbu4

Renault a decalrat ca tehnologia este in plina dezvoltare, dar nu a mentionat un orizont de timp pentru implementarea comerciala a acestor vehicule avantgardiste.

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed