Acasa » Features » Tonomatul cu masini-made in China

Tonomatul cu masini-made in China

Postat in 11 august 2017
/
Comments are off for this post

Alibaba Group, cel mai mare site chinezesc de comert electronic vrea sa lanseze  “tonomatul de masini” anul viitor, intr-o incercare de a face cumparatul unei masini o operatiune la fel de simpla cum ar fi cumparatul unei doze de cola.

Ideea nu e chiar atat de originala pe cat pare la prima vedere, ci este inspirata de deschiderea unui depozit cu 15 compartimente de catre Autobahn Motors, in Singapore, si care a fost numita anul trecut: “cel mai mare automat al lumii cu automobile de lux”.

Automatul lui Autobahn dispune vehiculele pe 60 de trapeiar clientii care se afla jos pot selecta de pe un ecran touch ce model vor sa vada. Masina va ajunge la cumparator in mai putin de doua minute datorita sistemului automatizat de coborare a masinii.

Conform Financial Times, Alibaba va calca pe urmele lui Autobahn odata cu lansarea propriului sau automat. Cumparatorii vor putea de data aceasta sa acceseze modelul dorit de pe smartphone pentru ca acesta sa coboare dintr-un turn vertical.

Tonomatul Caravana

Americanii au si ei companii care folosesc automate de masini, cel mai relevant exemplu fiind compania Caravana. Chiar in martie a inaugurat deschiderea unui asemenea loc cu opt etaje care poate tine pana la 30 de masini in San Antonio,Texas.

Yu Wei, managerul general al diviziei de autoturisme de la Alibaba spune ca am intrat in era automobilelor cumparate online si ca noul model de retail va face cumparatul unei masini “la fel de usor ca achizitionatul unei doze de Cola”.

Avantajele automatului cu masini nu sunt deloc de neglijat; in primul rand reduce costurile de transport si de depozitare, iar in al doilea rand pentru client salveaza o resursa foarte importanta:timpul.

In plus, Alibaba planuieste sa isi conecteze automatele cu masini la un sistem online care contine date despre ratingul de credit al unui client. Pentru a putea achizitiona masina trebuie  putini mai multi bani decat o simpla moneda de inserat, deoarece, atunci cand un client are un rating de credit destul de mare, el poate sa deschida un cont si sa plateasca masina in rate lunare de 10% cu un sistem automatizat de creditare.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed