Acasa » Editoriale » De ce Kia?

De ce Kia?

Postat in 19 octombrie 2011
/
Comments are off for this post

de DG

Asta a fost intrebarea pe care mi-a pus-o un prieten dupa ce i-am raspuns la intrebarea: Care crezi ca este el mai interesant brand auto actual?

Am spus-o si o voi spune in continuare.
Nu sunt un narrow-minded. Apreciez un brand pentru produsele pe care le ofera si mai putin pentru pedigree.

Lumea este satula, ca si mine de altfel, de nobili care au doar un titlu, ca o reminiscenta a unui trecut glorios, si care trag sa moara sau sa traiasca de pe-o zi pe alta si se agata de un blazon prafuit si ponosit.

Si de oameni care se lauda cu un trecut glorios pe vremea comunismului si cu legaturi bine puse la punct, cand, de fapt, erau niste tradatori si vanzatori de suflete, iar faptul ca azi sunt niste nulitati absolute atesta adevarata lor valoare.

Revenind la Kia, cum pot sa ma uit la un Kia K5, sau chiar la un K7, si sa raman indiferent?

In primul rand trebuie sa tin cont de evolutia demna de o poveste cu Fat-Frumos, pe care a avut-o brandul coreean in ultimii 10 ani.
Au plecat de la mic chestii cu roti si au ajuns sa rivalizeze cu greii germani, in materie de tehnologie si calitatea fabricatiei.
Cred ca sunt printre putinii, din presa auto autohtona caruia i-a placut, si inca ii place, Kia Opirus, cu toate defectele sale.
Dar macar este un model cinstit. Nu vinde gogosi. Ci doar ce stie sa faca.

Sa ofere un mijloc de transport confortabil si chiar luxos, fara a emite pretentii de pedigree, cum fac alte marci cu modele care nu sunt decat niste dezamagiri pe roti supraevaluate, dar care sunt impinse de la spate de binevoitori din aceeasi presa auto, si astfel sunt puse pe un piedestal greu accesibil.

Eu cred ca asta este valoarea lui Kia.
Onestitatea.

Nu se lauda ca a inventat roata sau apa calda. In schimb ofera o gama de modele cvasi-complet echipate cu tot ce trebuie sa fie la bordul unui automobil din 2011.

De cand a venit Peter Schreyer la carma departamentului de design al Kia, se vede diferenta dintre generatiile tecute si linia actuala de modele.
Acesta a reusit intr-un timp record sa traseze liniile definitorii pentru brandul Kia,iar atuomobilele care poarta acum celebrul deja calandru tip nas de tigru pot sta fara nicio rusine in parcare langa orice rival din clasa sa, indiferent daca este fabricat in Germania, Franta sau Italia.

Voi incheia cu o idee publicata acum 5 ani, cand eram topgearist, iar acest lucru este dovada ca nu m-am schimbat prea mult, ci doar m-am maturizat: nu voi cumpara niciodata un automobil pentru emblema de pe calandru, ci un automobil onest.

Iar Kia face parte din categoria asta.

Punct.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed