Acasa » Stiri » Viitorul Jeep Grand Cherokee SRT8 va avea peste 500 CP

Viitorul Jeep Grand Cherokee SRT8 va avea peste 500 CP

Postat in 30 aprilie 2010
/
Comments are off for this post

Cine este convins ca era SUV-urilor de sute de cai putere este pe cale sa apuna, ar face bine sa se pregateasca pentru o surpriza: viitorul Mercedes ML 63 AMG va avea aproape 550 de cai, iar Jeep ar putea produce, la randu-i, o masina de peste 500 CP.

Este vorba despre noul Grand Cherokee SRT8, un monstru mecanic care, in dulcele stil clasic american, va avea sub capota un V8 gigantic.

Inainte de toate insa, putina istorie: cu vreo cinci ani in urma, Jeep prezenta la Salonul Auto de la New York versiunea SRT8 a seriei WK, ce se dorea a fi o alternativa exotica la “popularele� Mercedes ML 63 AMG sau Porsche Cayenne Turbo. Fara a-si fi egalat adversarii in ceea ce priveste puterea mentionata in fisa tehnica, Grand Cherokee SRT8 a smuls aplauze gratie unei dinamici de senzatie (da, ai citit bine) si, mai ales, bolborositului inconfundabil sosit din partea V8-ului Hemi de 6,1 litri si 425 CP.

Acum, Jeep vrea sa ridice semnificativ stacheta, iar daca zvonurile despre noul Grand Cherokee SRT8 se vor dovedi a fi reale, atunci europenii vor avea in mod cert o (mare) problema.

Sa rupem suspansul: potrivit ultimelor informatii, cea mai rapida dintre versiunile noii nave amiral Jeep va fi animata de catre un nou V8 Hemi, ce va trimite catre roti in jur de 525 CP. Motorul va avea o cilindree de 6,4 litri si se va “descurca� fara ajutorul vreunui sistem de supraalimentare, ceea ce inseamna ca pana si cele mai simple programe de tuning ar trebui sa-l impinga mult peste granita celor 600 CP.

Actualmente, cel mai puternic SUV de serie este BMW X5 M, insa cei 555 CP ai superstarului bavarez pot fi rapid anihilati daca inginerii americani gasesc o modalitate de a reduce semnificativ masa lui Grand Cherokee SRT8.

Oricum, pregateste-te pentru un duel de zile mari…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed