Acasa » Stiri » Cutii cu opt trepte pentru… Audi A4!

Cutii cu opt trepte pentru… Audi A4!

Postat in 13 mai 2010
/
Comments are off for this post

Normele de poluare din ce in ce mai stringente aproape ca au reusit sa potoleasca combatantii angrenati in razboiul cailor putere, dar, in ultima vreme, acestia s-au reorientat catre un alt gen de intrecere: numarul de trepte din cutiile de viteze.

De data aceasta, asistam la un conflict ceva mai evoluat, in sensul ca ostilitatile se desfasoara atat in plan vertical, cat si orizontal; bunaoara, Audi a anuntat ca va extinde implementarea transmisiilor cu opt trepte pana la nivelul modelelor de clasa medie.

Asadar, tehnologia rezervata pana acum celor mai scumpe masini Audi (A8 si Q7) va fi implementata si pe ceva mai “proletarele� modele A4 (Sedan si Avant) si A5 (Coupe si Cabrio), primele vehicule urmand a fi livrate chiar in aceasta vara.

“Combo-ul� propus de catre fabricantul german include binecunoscutul motor turbo 2.0 TFSI, cutia automata cu opt trepte si nelipsita tractiune integrala “quattro�, acesta urmand a oferi un consum de combustibil mai redus si schimbari mai rapide de treapta decat combinatia standard cu transmisie Tiptronic (automata cu sase trepte).

Vom reveni cu informatii legate de pret de indata ce acestea vor fi oferite.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed