Acasa » Stiri » BMW a terminat primul trimestru pe profit

BMW a terminat primul trimestru pe profit

Postat in 5 mai 2010
/
Comments are off for this post

Producatorul bavarez a inregistrat un profit net de 324 de milioane de euro in primul trimestru al lui 2010, depasind estimarile analistilor cu 60 de milioane de euro.

Rezultatul, mult mai fericit decat cel de anul trecut (cand s-a consemnat pierderea a 152 de milioane de euro), a fost posibil si datorita lui Serie 7, al carui succes i-a determinat pe liderii BMW sa-i atribuie o mentiune speciala.

Vanzarile navei-amiral BMW au crescut cu 54% fata de cele din primul trimestru al lui 2009, insa compania din Munchen nu are insa timp sa se culce pe lauri: atat Audi, cat si Mercedes, s-au lansat deja in cursa de urmarire a celui mai prolific producator auto premium. Constructorul din Ingolstadt si-a facut publica intentia de a deveni regele pietei auto de lux pana in 2015, in timp ce Mercedes, detronat de BMW in 2005, a anuntat ca vrea sa-si mareasca cota de piata printr-un proces de crestere economica de doua ori mai accelerat decat media industriei.

Cum vor raspunde bavarezii in fata acestor provocari? In primul rand, prin noul Serie 5, care, desi inglobeaza numeroase tehnologii preluate de la Serie 7, are un pret sensibil mai mic. Apoi, prin noul Serie 3, care se anunta, inca de pe acum, un competitor greu de batut la nivelul clasei medii (masina, al carei debut se va consuma in 2012, va avea look-ul unui Serie 5 mai mic si mai agresiv, ce va ascunde suficienta tehnologie incat sa vorbim despre noul “Trei� ca despre un produs revolutionar).

Cat despre viitoarele produse de nisa, sa spunem doar ca germanii pregatesc si altceva decat ciudatenii de genul lui Serie 5 GT (daca ati fost pe faza la lansarea lui Gran Coupe, intelegeti ce vrem sa spunem).

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed