Acasa » Stiri » Fabrica de zvonuri: Infiniti ar putea lansa un M Coupe

Fabrica de zvonuri: Infiniti ar putea lansa un M Coupe

Postat in 17 mai 2010
/
Comments are off for this post

Recenta alianta dintre Renault si Daimler ar putea s-o ajute mult pe Infiniti, o marca premium aflata in plin proces de afirmare europeana; totusi, e de la sine inteles ca o asemenea asociere nu va merge pana intr-acolo incat sa vorbim despre compania japoneza ca despre un altfel de Mercedes, astfel incat perla “coroanei� Nissan trebuie sa continuie eforturile de a ne surprinde in mod placut.

Nu cu un Frankenstein precum QX, ci cu o capodopera de anvergura lui Essence.

Stim, stim – tot ce-a facut Essence a fost sa ne induca intr-o stare de reverie si cam atat, informatiile referitoare la o eventuala productie de serie ramanad si azi la stadiul de “barfe�. Acum insa am aflat ca sefii de la Infiniti se gandesc destul de serios la o versiune coupe a lui M, iar asta i-a pus pe jar pe “zvonisti�, care si-au adus aminte ca nava-amiral Infiniti are designul inspirat din cel al lui Essence.

Mai mult ca sigur, coupe-ul de serie nu va fi identic cu prototipul dezvaluit anul trecut la Geneva, insa procentele care-l vor indeparta de statutul de clona vor fi mai mult decat compensate prin intermediul tehnicii.

Din start, V6 de 3,7 litri ascuns in pantecul lui M37 este, la cei 330 CP ai sai, suficient de “suculent� incat sa rezolve majoritatea dezideratelor legate de sportivitate; cine vrea totusi mai mult, ar putea testa aptitudinile marelui V8 de 5,6 litri si 420 CP.

Cu o asemenea carte de vizita, Infiniti M Coupe se poate transforma intr-o adevarata sperietoare pentru majoritatea GT-urilor europene, chiar daca oferta concurentilor germani, de pilda, va fi ceva mai diversificata (coupe-uri cu patru usi, shooting-brake-uri etc). Sa visam, deci…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed